Jump to content
SHaDe

.deb for "Bad Guys"

Recommended Posts

                                                                      .deb for "Bad Guys"
                                 
  ამ სტატიაში დავწერ მეთოდს, რომლებსაც იყენებენ "ცუდი ბიძიები" საშიში ფაილების გასავრცელებლად.

 რა არის .deb --> is the extension of the Debian software package format and the most often used name for such binary packages.
 დამატებითი ინფორმაცია იხილეთ შემდეგ მისამართზე : .deb                                

 მოდით ავიღოთ რაიმე .deb package, ამ შემთხვევაში გამოვიყენებ  google-chrome.deb-ს
 მოდით ჩვენი .deb გავხსნათ Archive-Manager-ის დახმარებით და ვნახოთ რა გვაქვს
 
  : ae956239acff.png
 და ამოვარქივოთ ჩვენთვის სასურველ ფაილში, terminal-ის შემდეგი ბრძანების დახმარებით:
 
 dbkg -x google-chrome.deb temp
 
 როგორც ხედავთ ფაილში არის მხოლოდ  3 საქაღალდე : etc, opt, usr
 და Archive-Manager-ისგან განსხვავებით არ არის DEBIAN ფაილი. ეს ფაილი საჭიროა .deb package-სთვის.
 
 თითოეული ფაილი გადაიტანს მის შიგთავსს /კონკრეტულ დირექტორიაში
 მაგალითად:
 
 etc --> ფაილის შიგთავსი გადავა ჩვენი სისტემის /etc დირექტორიაში
 opt --> ფაილის შიგთავსი გადავა ჩვენი სისტემის /opt დირექტორიაში
 usr --> ფაილის შიგთავსი გადავა ჩვენი სისტემის /usr დირექტორიაში
 
 
 თითოეული ფაილი რომელიც მდებარეობს ჩვენს temp-საქაღალდეში ასრულებს განსაკუთრებულ დავალებას. ჩვენი მიზანია ამ დავალების შესრულებაში პროგრამას ხელი არ შევუშალოთ და მხოლოდ დავამატოთ ჩვენთვის სასურველი "ცუდი ფაილი".

 ამ კონკრეტულ შემთხვევაში პროგრამა ყენდება /opt/ დირექტორიაში, სადაც შეიქმნება google- ფაილი თავისი საჭირო ფაილებით.
 
 პირველ რიგში რაც დაგვჭირდება არის "ცუდი ფაილი", ჩემს შემთხვევაში ეს ცუდი ფაილი იქნება scripts.ge-ს ლოგო.
 
 მოდით შევუდგეთ რედაქტირების საკითხს, ამისათვის დაგვჭირდება :

 1) ჩვენი "ცუდი ფაილი" მოვათავსოთ /usr/bin/ საქაღალდეში --> ძირითადად პროგრამები აქედან ეშვება.
   ამისათვის temp საქაღალდეში  usr/bin ფაილში გადავაკოპიროთ ჩვენი ფაილი --> logo.png

 2) შემდგომ უნდა მოვძებნოთ google-ის მთავარი ფაილი, ჩვენს შემთხვევაში ფაილი მდებარეობს : opt/google/chrome საქაღალდეში google-chrome-ის სახელით
  მოდით სკრიპტში ჩავამატოთ ბრძანება  
  : gnome-open /usr/bin/logo.png --> ეს არის ტერმინალის ბრძანება, რომელიც გახსნის ჩვენს ლოგო სურათს.
 
 
  შემდგომ ჩვენს temp საქაღალდეში google-chrome-ის არქივიდან გადმოვიტანოთ DEBIAN ფაილი თავისი შიგთავსით.
 და შევქმნათ ახალი .deb package :     
  კონსოლური ბრძანებით : dpkg-deb --build temp/
  შეიქმნება temp.deb ფაილი.
 
  მოდით შევამოწმოთ რა გავაკეთეთ:

  დავაყენოთ temp.deb პროგრამა.
  terminal : dpkg --force-architecture -i temp.deb --> ამ კონკრეტულ შემთხვევაში ვიყენებ  --force-architecture ბრძანებას, რადგან უპრობლემობ დააყენოს x86 x64-ზე.

 

  და გავუშვათ პროგრამა
 : 64a85670c0c5.png
  ხოლო შედეგი სახეზეა :  
 : 66576f4cc5f8.png
 

 

პს. ჩემი რჩევა იქნება არ დააყენოთ პროგრამები, რომლებიც არ გჭირდებათ ან/და არ ხართ მათ კეთილშობილებაში დარწმუნებული.

 
 
                                                                                                                                                                         @scripts.ge

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

მშვენიერია.. ერთი შეკითხვა მაქვს ამ .deb ფაილში სხვა საქაღალდეც რომ ჩავამატოთ, მაგალითად /var, დააკოპირებს ჩვენს "ცუდ" ფაილს ამ დირექტორიაში?

Share this post


Link to post
Share on other sites

მშვენიერია.. ერთი შეკითხვა მაქვს ამ .deb ფაილში სხვა საქაღალდეც რომ ჩავამატოთ, მაგალითად /var, დააკოპირებს ჩვენს "ცუდ" ფაილს ამ დირექტორიაში?

წესით კი ეგ ხო საინსტალაციო  პაკეტია.. თუ როოტ უფლება უნდა ვინც აყენებს იასნია როოტ უფლებით დააყენებს თუ არ გამოიყენა ეგ უფლება ისე პაკეტიც არ დადგება...

                                                                      .deb for "Bad Guys"

                                 

  ამ სტატიაში დავწერ მეთოდს, რომლებსაც იყენებენ "ცუდი ბიძიები" საშიში ფაილების გასავრცელებლად.

 რა არის .deb --> is the extension of the Debian software package format and the most often used name for such binary packages.

 დამატებითი ინფორმაცია იხილეთ შემდეგ მისამართზე : .deb                                

 მოდით ავიღოთ რაიმე .deb package, ამ შემთხვევაში გამოვიყენებ  google-chrome.deb-ს

 მოდით ჩვენი .deb გავხსნათ Archive-Manager-ის დახმარებით და ვნახოთ რა გვაქვს

 

  : ae956239acff.png

 და ამოვარქივოთ ჩვენთვის სასურველ ფაილში, terminal-ის შემდეგი ბრძანების დახმარებით:

 

 dbkg -x google-chrome.deb temp

 

 როგორც ხედავთ ფაილში არის მხოლოდ  3 საქაღალდე : etc, opt, usr

 და Archive-Manager-ისგან განსხვავებით არ არის DEBIAN ფაილი. ეს ფაილი საჭიროა .deb package-სთვის.

 

 თითოეული ფაილი გადაიტანს მის შიგთავსს /კონკრეტულ დირექტორიაში

 მაგალითად:

 

 etc --> ფაილის შიგთავსი გადავა ჩვენი სისტემის /etc დირექტორიაში

 opt --> ფაილის შიგთავსი გადავა ჩვენი სისტემის /opt დირექტორიაში

 usr --> ფაილის შიგთავსი გადავა ჩვენი სისტემის /usr დირექტორიაში

 

 

 თითოეული ფაილი რომელიც მდებარეობს ჩვენს temp-საქაღალდეში ასრულებს განსაკუთრებულ დავალებას. ჩვენი მიზანია ამ დავალების შესრულებაში პროგრამას ხელი არ შევუშალოთ და მხოლოდ დავამატოთ ჩვენთვის სასურველი "ცუდი ფაილი".

 ამ კონკრეტულ შემთხვევაში პროგრამა ყენდება /opt/ დირექტორიაში, სადაც შეიქმნება google- ფაილი თავისი საჭირო ფაილებით.

 

 პირველ რიგში რაც დაგვჭირდება არის "ცუდი ფაილი", ჩემს შემთხვევაში ეს ცუდი ფაილი იქნება scripts.ge-ს ლოგო.

 

 მოდით შევუდგეთ რედაქტირების საკითხს, ამისათვის დაგვჭირდება :

 1) ჩვენი "ცუდი ფაილი" მოვათავსოთ /usr/bin/ საქაღალდეში --> ძირითადად პროგრამები აქედან ეშვება.

   ამისათვის temp საქაღალდეში  usr/bin ფაილში გადავაკოპიროთ ჩვენი ფაილი --> logo.png

 2) შემდგომ უნდა მოვძებნოთ google-ის მთავარი ფაილი, ჩვენს შემთხვევაში ფაილი მდებარეობს : opt/google/chrome საქაღალდეში google-chrome-ის სახელით

  მოდით სკრიპტში ჩავამატოთ ბრძანება  

  : gnome-open /usr/bin/logo.png --> ეს არის ტერმინალის ბრძანება, რომელიც გახსნის ჩვენს ლოგო სურათს.

 

 

  შემდგომ ჩვენს temp საქაღალდეში google-chrome-ის არქივიდან გადმოვიტანოთ DEBIAN ფაილი თავისი შიგთავსით.

 და შევქმნათ ახალი .deb package :     

  კონსოლური ბრძანებით : dpkg-deb --build temp/

  შეიქმნება temp.deb ფაილი.

 

  მოდით შევამოწმოთ რა გავაკეთეთ:

  დავაყენოთ temp.deb პროგრამა.

  terminal : dpkg --force-architecture -i temp.deb --> ამ კონკრეტულ შემთხვევაში ვიყენებ  --force-architecture ბრძანებას, რადგან უპრობლემობ დააყენოს x86 x64-ზე.

 

  და გავუშვათ პროგრამა

 : 64a85670c0c5.png

  ხოლო შედეგი სახეზეა :  

 : 66576f4cc5f8.png

 

 

პს. ჩემი რჩევა იქნება არ დააყენოთ პროგრამები, რომლებიც არ გჭირდებათ ან/და არ ხართ მათ კეთილშობილებაში დარწმუნებული.

 

 

                                                                                                                                                                         @scripts.ge

ადვილი მოსაგვარებელია ეგ პრობლემა ..

1. გახსენი /opt/google/chrome საქაღალდე

2. ნებისმიერი ტექსტური რედაქტორით გახსენი Google-chrome ფაილი

3.მოძებნე  exec -a "$0" "$HERE/chrome" "$@" ეს კოდი და ჩაანაცვლე exec -a "$0" "$HERE/chrome" "$@" --user-data-dir $HOME ამით და დაიმახსოვრე

4. გაუშვი ქრომი..

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

გამარჯობათ, იმედია თემასთან შეუსაბამო კითხვას არ ვსვავ... 

 

ე.ი. რა მაინტერესებს როგორ შეიძლება ლოკალურ ქსელში ჩართული სხვა კომპიუტერის IP-ს პოვნა და თუ არის შესაძლებელი ამ IP-ის საშუალებით კომპიუტერზე წვდომა?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ძალიან მარტივად  angry ip scanner მშვენიერი პატარა და მარტივი პროგრამაა,არის სხვა სკანერებიც და დაასკანერე შენი ლოკალური ქსელი და ყველას ნახავ ვინც კი ჩართულია ანდაც როუტერიდან ნახე თუ გაქვს წვდომა.

რაც შეეხება მეორე კითხვას ეგ დამოკიდებულია შენს ცოდნაზე და მის სისტემაზე თუ როგორ აქვს უსაფრთხოება დაცული,გამორიცხული არაფერია.

Share this post


Link to post
Share on other sites

D4rkn3S,

 

მადლობა, მართლაც საკმაოდ მარტივი აღმოჩნდა მაგ პროგრამით :D. მაგრამ Ping და Ports-ის მნიშვნელობა ვერ გავიგე, ორივეზე აწერია n/s. რას ნიშნავს ეგ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ping არის პატარა პროგრამა რომელიც აგზავნის სპეციალურ ექო მესიჯებს რადგან დაადგინოს მოშერებული დევაისი ჩართულია თუ არა,ანუ უპასუხებს ექო შეტყობინებაზე თუ არა.შეიძლება გამოურთოთ ეს სერვისი და არ უპასუხოს მაგრამ მაინც შეიძლება დადგინდეს სერვისია გამორთული თუ საერთოდ ჰოსტი არაა ქსელში ჩართული,n/s როგორც ვხვდები სერვისებზე ამბობ n პარამეტრი ნიშნავს რამდენი ექო მესიჯი გაუგზავნო რაოდენობას საზღვრავ s რა დროის მონაკვეთში.

 

რაც შეეხება პორტებს მგონი დევს ამ ფორუმზე ახსნა რაარის პორტები და რისთვის არის ის საჭირო,გადახედე network განყოფილებას.

 

ps:სხვა თემაში ვპოსტავთ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×