Jump to content
programedbiginer

[JavaScript] კითხვები / დახმარებები

Recommended Posts

გამარჯობათ წესით მოდერატორს უნდა გაეხსნა ეს თემა მაგრამ რატომღაც ვერ ვიპოვე.. ადრეც დამჭირდა ჯს ში დახმარება და მაშინაც პოსტი გავხსენი.. მგონი ჯობია ერთი თემა იყოს და აქ ვიკითხოთ ჯს ზე..

 

ჩემი კითხვა კი ასეთია როგორ დავუმატო მარჯვენა კონტექსტურ მენიუში რაიმე ჯს ს დახმარებით ვებ საიტს?

Share this post


Link to post
Share on other sites

<<

ეგ უკვე ერთხელ იყო განხილული და გაჟღერებული ამ ფორუმზე. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

V1RUS

ვერ მიმიხვდი მეგობარო. 

a0fb0afd186e.png

 

ასე მინდა რომ დაემატოს როგორც საიტები.ჯი ს აქვს ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

V1RUS

ვერ მიმიხვდი მეგობარო. 

a0fb0afd186e.png

 

ასე მინდა რომ დაემატოს როგორც საიტები.ჯი ს აქვს ..

 

მიგიხვდი, უბრალოდ მსგავსი რამ ჯავასკრიპტით არ ხდება, მე რაც დაგიპოსტე ეგეთი რამ შეგიძლია მხოლოდ, საიტები.ჯის რაც აქვს ეგ არის ფლეში და არა ჯავასკრიპტი.

და იქ ბრაუზერის კონტეკსტური მენიუც არ არის ფლეშის კონტექსტური მენიუ ამოდის. 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

სწორი ხარ ახლა ვნახე. მეც ის ადრე არ დავინტერესებულვარ როგორ იყო... და ჯეიქუერით გამოვა? არადა ადრე ვნახე რამოდენიმე საიტზე ერთი და იგივე პიროვნებას ქონდა გაკეთებული:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

სწორი ხარ ახლა ვნახე. მეც ის ადრე არ დავინტერესებულვარ როგორ იყო... და ჯეიქუერით გამოვა? არადა ადრე ვნახე რამოდენიმე საიტზე ერთი და იგივე პიროვნებას ქონდა გაკეთებული :(

 

ჯავასკრიპტით ეგეთი დონის წვდომა არ გაქვს, მაშინ სანდბოქს ცდები სისტემაში შედიხარ, შეიძლება რაღაც პონტში ზოგიერთ ბრაუზერს ქონდეს მხარდაჭერა ექსპერიმენტალურ დონეზე თავის პონტში, მაგრამ ეგ არ ნიშნავს იმას რომ ყველგან იმუშავებს.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

V1RUS,

გაიხარე დიდი ხანია ვეძებ მაგალითებს რაღააცები ვნახე მაგრამ მასეთი რამე ვერა .. მადლობ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

არაფრის.

 

V1RUS,

გაიხარე დიდი ხანია ვეძებ მაგალითებს რაღააცები ვნახე მაგრამ მასეთი რამე ვერა .. მადლობ 

არაფრის.

Share this post


Link to post
Share on other sites

კაროჩე მეც მაქ შეკითხვა :დ

 

 

ჯს სწავლა დღეს დავიწყე და აქ გავიჭედე :(

 

 
<!docktype html>
<html>
<body>
<h1>My First JavaScript</h1>
 
<p id="loveyou">Jsadasdasdas rtaiwueqowkejlaskhouisydav asd,gjl.</p>
 
<script>
function mFunc() {
x=document.getElementById("loveyou");
x.innerHTML="sadadasdaq";
return myfunc(); <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<აგე ამან რო დააბრუნოს პირვანდელი  ფუნქცია ანუ ეს სკრიპტი რო გაეშვება მარტო ინნერი გამოაქ და საწყისზე არ აბრუნებს მერე როგორ აგიხსნათ კაროჩე მიხვდებით :დ
}
 
</script>
 
<button type="button" onclick="mFunc()" > Click me </button>
 
</body>
</html>

Share this post


Link to post
Share on other sites

<!DOCTYPE html>
<body>
<h1>My First JavaScript</h1>
 
<p id="loveyou">Jsadasdasdas rtaiwueqowkejlaskhouisydav asd,gjl.</p>
 
<script>
var q;
var k=0;
function mFunc() {
var x=document.getElementById("loveyou");
if (k==0) {q=x.innerHTML;x.innerHTML="sadadasdaq"; k=1;}
else {k=0; x.innerHTML=q}
}
 
</script>
 
<button type="button" onclick="mFunc()" > Click me </button>
 
</body>
</html>

ასეთ ამბავში გამოვიდა :)

უი ხო კინაღამ დამავიწყდა, ჯავასკრიპტის კოდთან მისვლა #2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

საღამომშვიდობისა

ბიჭებო იქნებ ვინმემ მითხრათ როგორ გავაკეთო ასეთი რამე

დოკუმენტის ჩატვირთვისას

დოკუმენტის ფუტერიდან ამოვიდეს პატარა დივ ბოქსი. და ცოტა ხნის შემდეგ ისევ ჩაიწიოს

იგივე პოპ აპია მგონი

იდეაში მგონი ონლოად ფუნქცია მჭირდება მაგრამ აი ზუსტად როგორ იწერება

დოკუმენტ.ვრაითში დივ ტეგი რო ჩავაკვეხო ეგ ვერ გავიხსენე. იქნებ ვინმემ უბრალოდ მაკეტის სახის კოდი დამიდოს სი ეს ეს ში უბრალოდ დოკუმენტს ზომა გაუწეროს ნებისმიერი და დანარჩენს დავარედაქტირებ მე შემდგომ. თუ ამას ჯეიქუერი ჭირდება მაშინ იყოს ჯეიქუერიში ისევე ვარ როგორს ჩინურში.. :დ

 

 

რაღაც ვიჯახირე და ეს გავაკეთე:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
div#footerpopu{width:100%; height:50px; background-color:#000; position:fixed; bottom:0; left:0; right:0;} 
</style>
<script>
function myFunction()
{
document.getElementById("footerpopu");

}
</script>



</head>

<body onload="myFunction()">
<div id="footerpopu"></div>
</body>
</html>

ახლა ის როგორ დავუმატო რო 5 წმაის მერე გაქრეს?

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
div#footerpopu{width:100%; height:50px; background-color:#000; position:fixed; bottom:0; left:0; right:0;} 
</style>




</head>

<body  onload="setTimeout(function myFunction() {document.getElementById('footerpopu').style.display='none'}, 5000); return false">
<div id="footerpopu"></div>
</body>
</html>

ეს გამოვიყენე და იმუშავა.. ბარემ ერთსაც ვიკითხავ. ეს კი წევს მაგრამ წევს უცებ. და ნელ ნელა რო ჩაწიოს როგრ ვქნა?

Share this post


Link to post
Share on other sites

programedbiginer, jQuery

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js">
</script>
<style>
div#footerpopu{width:100%; height:100px; background-color:#000; position:fixed; bottom:0; left:0; right:0;} 
</style>
</head>
<body>
<script>
$(document).ready(function(){
setTimeout(function(){
	$("div").animate({bottom:'-100px'}, 1500);
}, 3000);    
});
</script>
<div id="footerpopu"></div>
</body>
</html> 
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
როგორ გავაკეთ ისე რო თუ ბრაუზერი არ არის ქრომი არ ჩაირთოს საიტი და გადმოაწერინოს ქრომი იუსერს?

Share this post


Link to post
Share on other sites

როგორ გავაკეთ ისე რო თუ ბრაუზერი არ არის ქრომი არ ჩაირთოს საიტი და გადმოაწერინოს ქრომი იუსერს?

navigator.appName გამოიყენე.

ან

user-agent -ის მეშვეობით დაადგინე.

ეს დაგეხმარება: http://www.quirksmode.org/js/detect.html

შემდეგ შეამოწმე:

if (browser != chrome) {
   // გადმოაწერინე ქრომი სასურველი ფორმით
}

Share this post


Link to post
Share on other sites
<?php
...
?>
ქრომზე როგორ დავუწერო? მიშველეთ ვინმემ რა :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

<?php
...
?>
ქრომზე როგორ დავუწერო? მიშველეთ ვინმემ რა :(

javascript-ის განყოფილებაში ვიმყოფებით, ამიტომ ამ ენის გამოყენებით გიჩვენე გამოსავალი.

ეგ სერვერული პროგრამირების სკრიპტია - PHP, რომელსაც შესაბამისი განყოფილება აქვს დათმობილი ფორუმზე და იქ იკითხე.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ბოდიში ეგ დამავიწყდა..

ჯს თი შეგიძლია რაიმე მასეთი კოდი მომაწოდო? არცერთი ენა არ ვიცი მასე ვერ ვწერ უბრალოდ რაღაცაში დამჭირდა და..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ბოდიში ეგ დამავიწყდა..

ჯს თი შეგიძლია რაიმე მასეთი კოდი მომაწოდო? არცერთი ენა არ ვიცი მასე ვერ ვწერ უბრალოდ რაღაცაში დამჭირდა და..

 

ინებე მაგალითი :)

<html>
<head>
<meta charset="utf-8" />
<script type="text/javascript">
function isChrome()
{
 return navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf('chrome') > -1;
}

function chromeTest() {
 if (isChrome())
   alert('ეს არის Google Chrome !');
 else
   alert('ეს არ არის Google Chrome !');
}
</script>
</head>
<body onload="chromeTest()">
</body>
<html>
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

h4ck3r4,

 

მადლობა მარა ერთი პრობლემა აქ

:ხ ოპერას ვერ ცნობს.:ხ

თუ არ შეწუხდები იფ და ელსეს კოსნტრუქცია მითხარი რა როგორ იწერება სინტაქსურად სწორედ და დღეს რამეს ვიზამ მთელი ღამეც რო დამჭირდეს ავაწყობ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

h4ck3r4,

 

მადლობა მარა ერთი პრობლემა აქ

:ხ ოპერას ვერ ცნობს.:ხ

თუ არ შეწუხდები იფ და ელსეს კოსნტრუქცია მითხარი რა როგორ იწერება სინტაქსურად სწორედ და დღეს რამეს ვიზამ მთელი ღამეც რო დამჭირდეს ავაწყობ

ეს კონკრეტული მაგალითი, როგორც თავად გსურდა, მუშაობს მხოლოდ ქრომის იდენტიფიკაციაზე.

თუ გეგმებში ცვლილება შეიტანე, ჩამოაყალიბე და შესაბამის პასუხს შემდეგ გაგცემ.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

იდეაში რის გაკეთება მინდა იცი? მარტო ქრომზე რო გაიხსნას საიტი. ხოლო თუ მიმომხილველი არის ნეთსკეიპი. ფაერფოქსი,ოპერა და ასე შემდეგ საიტის ჩატვირთვისას დაუწეროს(ალერტით არა დოკუმენტ ვრაითით) რომ გამოიყენოს ქრომის ბრაუზერი ვებ გვერდის სანახავად.. იქნებ თუ მოიცლი რამე მომიხერხო მაგრად მჭირდება რამდენიც ვცადე რაღაც სისულელე გამომივიდა:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

გამარჯობათ რა მაინტერესებს ვინმემ ხომ არიცით ინფო WiMax - ის შესახებ ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

იდეაში რის გაკეთება მინდა იცი? მარტო ქრომზე რო გაიხსნას საიტი. ხოლო თუ მიმომხილველი არის ნეთსკეიპი. ფაერფოქსი,ოპერა და ასე შემდეგ საიტის ჩატვირთვისას დაუწეროს(ალერტით არა დოკუმენტ ვრაითით) რომ გამოიყენოს ქრომის ბრაუზერი ვებ გვერდის სანახავად.. იქნებ თუ მოიცლი რამე მომიხერხო მაგრად მჭირდება რამდენიც ვცადე რაღაც სისულელე გამომივიდა :(

alert()-ით:

<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8" />
<script type="text/javascript">
if (navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf('chrome') <= -1) {
  alert('გამოიყენეთ ქრომის ბრაუზერი ვებ გვერდის სანახავად.');
  window.location.replace("http://www.google.com/chrome/");
}
</script>
</head>
<body>
  <!-- HTML document -->
</body>
</html>
document.write()-ით:

<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8" />
<script type="text/javascript">
if (navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf('chrome') <= -1) {
  document.write('<p align="center">გამოიყენეთ ქრომის ბრაუზერი ვებ გვერდის სანახავად.<br/><a href="http://www.google.com/chrome/">გადმოწერეთ ქრომი</a></p><script type="text/undefined">');
}
</script>
</head>
<body>
  <!-- HTML document -->
</body>
</html>
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

მართლა დიდი მადლობა რო მეხმარები მარა :9 ოპერაზე იგივე შედეგი აქ;( არ გამოვა არანაირად?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×