Jump to content
h4ck3r4

[ბაზები] კითხვები / დახმარებები

Recommended Posts

კითხვები და დახმარებები ბაზებთან (MySQL , MsSQL ...) დაკავშირებით.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SQL server და mysql შორის რა განსხვავება რა რადროს გამოიყენება?

Share this post


Link to post
Share on other sites

მოკლედ მჭირდება კოდი, რომელიც ბაზიდან მიღებულ მონაცემებს შეკრებს, და შემდეგ მიჩვენებს, ბევრი ვეცადე, თუმცა ან მხოლოდ ბოლო მონაცემი გამოაქვს, ან საერთოდ არ გამოაქვს არაფერი, აი კოდის:

$data  = mysql_query("SELECT SUM(plus) FROM balance WHERE siteid = '$siteid' ")or die(mysql_error()); $info = mysql_fetch_array( $data );$equal = $info['plus'];echo ($equal);

სასწრაფოდ მჭირდება დახმარება, წინასწარ მადლობა.

Share this post


Link to post
Share on other sites

აღარ მინდა თვითონ ვიპოვე უკვე პასუხი :D

$data = mysql_query("SELECT SUM(plus) AS plus FROM balance WHERE siteid = '$siteid' ")

or die(mysql_error());

$info = mysql_fetch_array( $data );

$equal = $info['plus'];

echo ($equal);

Share this post


Link to post
Share on other sites

მაიკროსოფტ აქსესის ბაზა როგორ შეიძლება გადავიყვანო .sql ფორმატში, ისე რო mysql-ში შევძლო გამოყენება/მოდიფიცირება ხომ არ იცით?

Share this post


Link to post
Share on other sites
მაიკროსოფტ აქსესის ბაზა როგორ შეიძლება გადავიყვანო .sql ფორმატში, ისე რო mysql-ში შევძლო გამოყენება/მოდიფიცირება ხომ არ იცით?

დაექსპორტე და მყსქლზე მერე იმფორთით ატვირთავ

Share this post


Link to post
Share on other sites
მაიკროსოფტ აქსესის ბაზა როგორ შეიძლება გადავიყვანო .sql ფორმატში, ისე რო mysql-ში შევძლო გამოყენება/მოდიფიცირება ხომ არ იცით?

გადახედე აბა ამას თუ გამოგადგება: http://www.bullzip.com/products/a2m/info.php

და ამას: http://www.hosting.com/support/mysql/amconversion

Share this post


Link to post
Share on other sites

SQL server და mysql შორის რა განსხვავება რა რადროს გამოიყენება?

 

სქლ არის ჩვეულებრივი პროგრამირების ენა რომელიც ბაზასთან სამუშაოდ გამოიყენება,მაისქლ არის სხვა სისტემა რომელიც იყენებს სქლ ენას

სქლ მენეჯმენტ სტუდიო არის პროგრამა რომელსაც იყენებენ სერვერის და ბაზების სამართავად.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ასეთი ერორი არავის გქონიათ დავიჯერო დიაგრამის შექმნისას SQL Management Studio 2012 - ში? 

 

Attempted to read or write protected memory. This is often an indication that other memory is corrupt. (Microsoft.VisualStudio.OLE.Interop) დამეხმარეთ . . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

dvalishvili, ვნახე ეგეც, მემგონი VS - ს და SQL server - წაშლა და ახლიდან დაინსტალირება არ ამცდება მასე ვფიქრობ :X 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

გამარჯობათ, დავაყენე sql server 2008 r2 და საიტი რომელიც იყენებს sql ში არსებულ ბაზას თუმცა საიტის ინსტალაციის დროს მიწერს რომ ვერ უკავშირდება sql-ს

 

ადრე იგივე საიტს ვხმარობდი sql server 200 -ზე ეხლა გადავწყვიტე 2008 ზე გადავიდე მაგრამ ვერაფრით ვერ დავაკავშირე იქნებ ვინმე დამეხმაროს რა...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ნებისმიერი საიტი იყენებს Mysql ახლა თქვენ რასაც იძახით რარაც მეეჭვება მაგრამ მაინც.,..

Share this post


Link to post
Share on other sites

SQL server და mysql შორის რა განსხვავება რა რადროს გამოიყენება?

 

ეს ორივე "პროგრამა" გაძლევს საშუალებას შექმნა მონაცემთა ბაზები, და იმუშაო შენს მიერ შექმნილ მონაცემთა ბაზებთან,

ამ ორს შორის სხვაობა არის საკმაოდ დიდია,  mysql ეს არის  უფასო დვიჟენია ნუ enterprise ედიშენს თუ არ ჩავთვლით,

ხოლო sql server არის ფასიანი, მიუხედავად იმისა რომ mysql ეს არის ერთ-ერთი ყველაზე სწრაფი მონაცემების დამუშავებაში,  ძირითადად გამოიყენება ისეთ პროექტებში სადაც დიდი ბიზნეს ლოგიკა არ გაქვს და უბრალოდ

მონაცემებს ინახავ ლოგიკის გარეშე და შემდეგ არსებულ მონაცემებს ტუპად ითხოვ ზედმეტი დამუშავების გარეშე (ამიტომაც არის სწრაფი რომ ზედმეტი დვიჟენიები არ აქვს), მაგალითად ვებ-პროექტების ყველაზე საყვარელი და ძირითადი ბაზა არის mysql, ინახავ ჯიგრულად რაც გინდა გამოგაქ ჯიგრულად რაც გინდა, მაგრამ იქ უკვე სადაც გეწყება ბაზის მხარეს ცოტა ბიზნეს ლოგიკის ან მონაცემების ცოტა გათველების მიხედვით ჩაწერა წაკითხვას მანდ უკვე მოიკოჭლებს mysql,

აი ეგეთ დიდ და ენტერპრაიზის დონე პროექტებში უკვე არის sql server (არა მარტო sql server, არის სხვა ბევრიც).

ეს მოკლედ განსხვავება დაგიწერე და ტექნიკურ დონეზე განსხვავებები ბევრია, და ზოგადად მონაცემთა ბაზას უნდა ფლობდე თავიდან ბოლომდე რომელიმეს რომ ტექნიკურ დონეზე დაწერილი სხვაობები გაიგო.

ნებისმიერი საიტი იყენებს Mysql ახლა თქვენ რასაც იძახით რარაც მეეჭვება მაგრამ მაინც.,..

 

არა, სწორს ამბობს.. ონლაინ თამაშები იყენებენ ბაზად ms sql უმეტესობა, mysql იმ დონეს ვერ ქაჩავს რაც იმათ ჭირდებათ.

გამარჯობათ, დავაყენე sql server 2008 r2 და საიტი რომელიც იყენებს sql ში არსებულ ბაზას თუმცა საიტის ინსტალაციის დროს მიწერს რომ ვერ უკავშირდება sql-ს

 

ადრე იგივე საიტს ვხმარობდი sql server 200 -ზე ეხლა გადავწყვიტე 2008 ზე გადავიდე მაგრამ ვერაფრით ვერ დავაკავშირე იქნებ ვინმე დამეხმაროს რა...

 

იქნებ ცოტა დეტალები დაამატო ამ ყველაფერს :-) რა ონლაინ თამაშს ცდილობ დააყენო, რა შეცდომას წერს ზუსტად. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ვინმემ თუ იცის ms access და delphi-სთან მუშაობა, და თუ შეუძლია დამეხმაროს ბაზის შექმნაში შემეხმიანეთ დიდი მადლობელი დაგრჩებით.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ვინმემ თუ იცის ms access და delphi-სთან მუშაობა, და თუ შეუძლია დამეხმაროს ბაზის შექმნაში შემეხმიანეთ დიდი მადლობელი დაგრჩებით.

 

რის გაკეთება გინდა კერძოდ? ამოცანა დადე და დანარჩენი კიდე არაა პრობლემა, დაგეხმარები

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ესეიგი ვაკეთებ პატარა პროგრამას ავტომაღაზიისთვის (პირველად ვაკეთებ) ასეა თუ ისეა დავალაგე ყველაფერი როგორც მინდოდა მაგრამ ეს შეცდომა ამომიგდო TDBEdit რო წავშლი მუშაობს ჩვეულებრივად

 10169154_761993233825161_2103564458_n.jp

ჯერ ამაში თუ დამეხმარებით წინასწარ დიდი მადლობა და მერე თუ რამე ვერ გავიგე გკითხავთ :))


დაწვრილებით თუ რისი გაკეთება მინდა.. ავტომაღაზიის ბაზა: შემოსავალი გასავალი და ნაშთი.. ბაზები დაყოფილია მარკების მიხედვით სულ 21 სხვადასხვა ბაზა გამომივიდა. ანუ შემოსავლის აყვანისას მიუთითებ შესაბამის ბაზას და გასავლისას ასევე შესაბამის ბაზას.. ძიებისთვის უფრო ადვილია მგონი. ერთ მთავარ ფორმაში მაქვს სამი ბუტონი რომელზეც სამი სხვადასხვა ფორმაა მიბმული პირველში ახლის შექმნა მეორეში ბაზა და მესამე გასავალი. ცოტა არეულად დავწერე :დ

Share this post


Link to post
Share on other sites

ესეიგი ვაკეთებ პატარა პროგრამას ავტომაღაზიისთვის (პირველად ვაკეთებ) ასეა თუ ისეა დავალაგე ყველაფერი როგორც მინდოდა მაგრამ ეს შეცდომა ამომიგდო TDBEdit რო წავშლი მუშაობს ჩვეულებრივად

 10169154_761993233825161_2103564458_n.jp

ჯერ ამაში თუ დამეხმარებით წინასწარ დიდი მადლობა და მერე თუ რამე ვერ გავიგე გკითხავთ :))

დაწვრილებით თუ რისი გაკეთება მინდა.. ავტომაღაზიის ბაზა: შემოსავალი გასავალი და ნაშთი.. ბაზები დაყოფილია მარკების მიხედვით სულ 21 სხვადასხვა ბაზა გამომივიდა. ანუ შემოსავლის აყვანისას მიუთითებ შესაბამის ბაზას და გასავლისას ასევე შესაბამის ბაზას.. ძიებისთვის უფრო ადვილია მგონი. ერთ მთავარ ფორმაში მაქვს სამი ბუტონი რომელზეც სამი სხვადასხვა ფორმაა მიბმული პირველში ახლის შექმნა მეორეში ბაზა და მესამე გასავალი. ცოტა არეულად დავწერე :დ

 

ეს  შენი დელფის კომპონენტების ფაზების პრობლემას გავს, ვერ ხედავს.. აქსესსთან ეგ არაფერ შუაშია.  რომელ დელფში ცდილობ ამის გაკეთებას? ვერსია? და რომელი ედიშენია ეგეც მიუთითე.

როგორც წესი შემოსავალი გასავალის სხვაობა შენთვის არის ნიშანი თანხის პლიუსი ან მინუსი, ან რაიმე ველის პრიზნაკი ეს შემოსავალია თუ გასავალი.. ცალკე გაყოფა სამომავლო რეპორტებისთვის შენთვის საპრობლემოა. 

ძიებისთვის კიდე ეგრეც მარტივია ძიება არ გირთულდება.

შემდეგ არჩევანი აქსესს რავი საადმინოდ რთულია და გამოსაყენებლად ნაკლებად მოქნილი (თუმცა კარგად რაც იცი იმაზე ჯობია აწყობა, ვიდრე რეკომენდირებულზე და არ იცოდე რადა როგორ კარგად), მე ავირჩევდი მაგ პროექტისთვის SQL Lite, ან My SQL "portable" http://sourceforge.net/projects/miniserver/files/MiniServer/MiniServer_%20MySQL%205.0.67%20Portable/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Embarcadero RAD Studio XE4 ამას ვხმარობ.. ხო პრობლემებზე უკვე ვიფიქრე რამოდენიმე მომივიდა თავში და ვნახოთ რამეს თუ ვერ მოვუფიქრებ ვინმეს გეცოდინებათ ალბათ რა მოვუხერხო :)) ყურადღებისთვის გაიხარე. პმ ში მოგწერ და სკ დამამატე :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

არ მიმუშავია მაგრამ ვიცი რაცა, მიკროკონტროლიერებს აპროგრამებნ მაგით მაგარი ვეშია

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

მეც მიმოვჩხრიკე ზოგადი ინფორმაციები არდუინოს შესახებ, მას აქვს gsm shield დამატებითი მოწყობილობა რომელიც gprs_ით შეუძლია რაგაცების გაკეთება და მაინტერესებს remote ms sql_ზე რამენაირად თუ გაუშვებს ბრძანებბებს insert, update, delete. my sql_ზე კიდე ვნახე რაგაცები მარა ძან რთულია ცოტა და მაგიტო ვიკითხე თუ გაქვთ რამე გამოცდილება.

ისე რამე სხვა მოწყობილობა თუ გეგულებათ რომლითაც შეიძლება

remote რეჟიმში ასეთი რაგაცეები რო გააკეთოს სქლ_ზე და gps სიგნალი ონლაინში რო მოგაწოდოს latitude, longitude ციფრები ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×