Jump to content
Sign in to follow this  
karencho

telnet & Silknet

Recommended Posts

გამარჯობა ყველას..... მინდა გავიგო რანაირად ჩავრთო თელნეტი და დავკონეკტდე თუ მაკვს სილქნეტი? როდესაც ვკონექტდები შედის არა კომპიუტერში ,მხოლოდ მოდემში იქნებ მითხრათ რატოა ეგრე?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ეგ ყველაპერი გავაკეთე მაგრამ მაინც ვერ ვკონეკტტები ....ეკონეკტდება მოდემს ((

Share this post


Link to post
Share on other sites

გააჩნია რას უქონექთდები, თუ 23 პორტი ღია არ აქვს ვერ დაუქონექთდები.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ღია აქვს ზუსტადაც 23 პორტი და შედის მოდემში .....,საინტერესოა ,და რომ მინდა თელნეთით დაუკავშირდე კომპიუტერს როგორ დაუკავშირდე?

Share this post


Link to post
Share on other sites

და როგორ გავხსნა ტელნეთი სხვა პორტზე ?ვინდოუს 7 როგორ დაუკენო სხვა პორტი? და შეიზლება რომ თელნეთი იყოს ჩართული ერთდროულად ორ პორტზე?

Share this post


Link to post
Share on other sites

საერთოდ იცი რა არის ტელნეტი? სხვა პორტზე ტელნეტს ვერ გახსნი და ვერაფერს დაუყენებ. სერვერზე უნდა იყოს გახსნილი 23 პორტი და ის პორტი რომელზეც უკავშირდები სერვერს. დაწერე რომელ სერვერს და რომელ პორტზე უკავშირდები.

Share this post


Link to post
Share on other sites

სერვერს კი არ ჩემ კომპიუტერს ვუკავშირდები.... და შევყავარ მოდემში და არა კომპიუტერში 23 პორტზე ..... და ეგ აბსოლუტურად სუყველა სილქნეტის მომხმარებელს აქვს ეგრე...

და რა გავაკეთო როგორ დაუკავშირდე თელნეტიტ კომპიუტერს თუ სხვა პორტი არ ვიხმარე...და ისე ძაან ბევრი სტატია მაქვს წაკითხული რომ თელნტზე სხვა პორტებზეც გახნილა...არვიცი მე არ გამიკეთებია ეგ და იმიტომაც დავწერე  აქ  ,რომ გავიგო რატმ არის ეგრე...სხვათა შორის RDP-ზეც ვერ უკავშირდეი ჩემს კომპიუტერს

Share this post


Link to post
Share on other sites

შენს კომპიუტერში პორტი არ იქნება გახსნილი. დასქრინე აბა ერთი რა ბრძანებას წერ და რას გიწერს. ჩემთან ლოკალზე საერთოდ არ მუშაობს ტელნეტი, 23 პორტი დაკეტილია და შენთან ღია რატო ვერ ვხვდები. დასქრინე აბა ცმდ-ში რას გიწერს.

Share this post


Link to post
Share on other sites

23 პორტი არის ტელნეტისა, რამეს რომ დაუკავშირდეს უნდა მიუთითო იმ რაღაცის პორტი, რომელიც 23 არცერთ ვარიანტში არ იქნება მგონი. ტელნეტის ეგეთი გამოყენება აქამდე არც მინახია. ჩვეულებრივად უნდა გახსნა cmd მაგალითად სტარტიდან და  ჩაწერო ბრძანება: telnet 192.168.1.105 8080 ასე მაგალითად, თუ ლოკალს გინდა დაუკავშირდე 8080 პორტზე სიტყვაზე. ეს პორტი უნდა იყოს ღია და ყველა პორტი სხვადასხვა რაღაციისთვისაა. 

 

საერთოდ ლოკალს რომ უკავშირდები, რის გაკეთებას ცდილობ, ანუ რისი მიღწევა გინდა. სანამ ტელნეტს გამოიყენებ ჯერ უნდა დაასკანირო ღია პორტებზე და მერე ტელნეტი გამოიყენო იმ პორტებზე.

Share this post


Link to post
Share on other sites

აქედან დავიწყოთ რომ მე არაპერი არ გამიკეთებია და რო დავაინსტალირე ტელნეტ კლიენტი და ჩავცერე ჩემი გარე აიპი - დაკონეკტდა ცავცერე პაროლი და შევედი როუტერში ტელნეტიდან..... მე არც ვიცოდი რომ ეგრე შეიძლება,და მაგ დროისთვის არანაირი პორტი არ მქონდა გახსნილი,ალბათ თვითონ სილქნეტს აქვს გახსნილი

 

ეხა კი ვცდილობ ტელნეტიდან დაუკავშირდე ჩემს კომპიუტერს ,სხვა ადგილიდან .....მაგრამ არ გამომდის და პორტფორვარდინგი გავაკეე 23,25 პორტიც გავხსენი მაგრამ ამაოდ მაინც კავშირი არ აქვს..... რა გავაკეთო უკვე არ ვიცი

Share this post


Link to post
Share on other sites

მოდემში შედი და დარესტარტე დეფაულტზე ან უკან აქვს პატარა დირკა და ასანთის ღერით დააწექი 20 წამის მანძილძე და ჩამოიყრება პარამეტრები სტანდარტულზე..

 

რაც შეეხება კომპიუტერის მართვას ტელენეტით ჯერ პორტი უნდა გახსნა RDP-ს ანუ 3389 

მაგის შემდეგ შენს მოდემში გახსენი იგივე პორტი და გამოსაყენებელ პროგრამად ტელენეტი მიუთითე. 

ამისმერე ტელენეტში აკრიბე შენი აიპი გინდ ლოკალური გინდ გლობალი პლიუს პორტი 3389 მოგთხოვს მომხმარებლის სახელს და პაროლს თუ სახელი არ ამოიცნო მომხმარებლის სახელის დაწერამდე workgroup\შენისახელი დაწერე ეს მარტო გლობალზე დაგჭირდება

და მერე ფაილბის დათვალიერებას თავისუფლად შეძლებ და თუ რამე სხვა გინდა გააკეთ net user ბრძანებებში უნდა ერკვეოდე....

Edited by xDeBian

Share this post


Link to post
Share on other sites

ეგრე ხო სხვაც შეძლებს მაგის კომპიუტერში ძრომიალს იგივენაირად.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ეგრე ხო სხვაც შეძლებს მაგის კომპიუტერში ძრომიალს იგივენაირად.

სხვა როგორ შეძლებს user-ის და password-ის სიზმარს ხოარ ნახავს რა უყენია კომპზე :)  ეგ მოდემის მომხმარებლით და პაროლით კიარ ხდება აუდენტიფიკაცია არამედ ლოკალური მომხმარებლით კომპიუტერის...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×