Jump to content
BIG

[ზოგადად Visual Studio] კითხვები / დახმარებები

Recommended Posts

form application-ის დაკომპილირება მინდა და ამ ერორს აგდებს რა უნდა არ იცით?
e4cc1ee63833.jpg

 

 

ესენი გაკეთებული მაქ, როგორც გავიგე 2012 მერე ასე უნდა ქნა.
 

7d7c9c5ffb1c.jpg

 

94729d95c4e1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

BIG,

სწორად უნდა აირჩიო რაშიც გინდა დაწერა. ეგ კონსოლური პროგრამის კოდია...

თუ Gui გინდა მაშინ  ვინდოუს ფორმა აირჩიე...

ასევე main-ფუნქციის გარეშე ვერ დააკომპილირებ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ვერ გავიგე. უფრო კონკრეტულად შეგიძლია ამიხსნა? CLR/Empty project და მერე ვამატებ windows forms. ასე არ უნდა?

Share this post


Link to post
Share on other sites

BIG,

თუ კონსოლურ პროგრამას აკეთებ win32 console ფორმა უნდა აირჩიო windows forms-ის მაგივრად.

და ასევე მარტო #include "რაღაცა" არ დაკომპილდება. მაინ ფუნქცია ესაჭიროება მაგალითად

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{

cout << " Scripts.Ge n";
return(0);
}

მგონი გასაგებად ავხსენი :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

BIG,

თუ კონსოლურ პროგრამას აკეთებ win32 console ფორმა უნდა აირჩიო windows forms-ის მაგივრად.

და ასევე მარტო #include "რაღაცა" არ დაკომპილდება. მაინ ფუნქცია ესაჭიროება მაგალითად

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{

cout << " Scripts.Ge n";
return(0);
}

მგონი გასაგებად ავხსენი :)

არა ეგ ვიცი მაგრამ console-ს გაკეთება არ მინდა. forms application-ის გაკეთება მინდა. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BIG,

კონსოლური პროგრამის კოდს მასე ვერ გაუშვებ...

თუ forms application-გაკეთება გინდა, საკუთარ .cpp რატომღა ქმნი? იმუშავე ვინდოუს ფორმასთან და მის ფაილებთან.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ახალ პროექტს ვაკეთებ CLR/Empty project ამას. მერე დამატებას ვაკეთებ UI/Windows form. ამის მერე პროგრამა თვითონ ქმნის Myform.h და Myform.cpp. ასე ვაკეთებ და არაფერ ფუქნციას არ ვუწერ? და ასე არ უნდა გავაკეთო?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ახალ პროექტს ვაკეთებ CLR/Empty project ამას. მერე დამატებას ვაკეთებ UI/Windows form. ამის მერე პროგრამა თვითონ ქმნის Myform.h და Myform.cpp. ასე ვაკეთებ და არაფერ ფუქნციას არ ვუწერ? და ასე არ უნდა გავაკეთო?

და შემდგომ როდესაც რაიმეს დააგდებ myform.h-ზე დააწექი ორჯერ და დაუწერე შესაბამისი კოდი. ნახე რომელიმე ვიდეო და მიხვდები როგორ უნდა მასთან მუშაობა...

Share this post


Link to post
Share on other sites

და შემდგომ როდესაც რაიმეს დააგდებ myform.h-ზე დააწექი ორჯერ და დაუწერე შესაბამისი კოდი. ნახე რომელიმე ვიდეო და მიხვდები როგორ უნდა მასთან მუშაობა...

ეგ ვთქვათ როცა button -ს რაიმე ფუნქციას ადებ. არაფერს რომ არ ანიჭებ მარტო რომ Myform არის კოდიც რომ არ წერია ვერ აკეთებს ისე? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ეგ ვთქვათ როცა button -ს რაიმე ფუნქციას ადებ. არაფერს რომ არ ანიჭებ მარტო რომ Myform არის კოდიც რომ არ წერია ვერ აკეთებს ისე? 

ახალ ვერსიებზე არ ვიცი მაგრამ ძველად როდესაც აირჩევდი რომელი ღილაკისთვის ან რაიმესთვის(თუნდაც მხოლოდ ფორმისთვის) გინდოდა დამატება თვითონ ფორმას ჰქონდა საკუთარი კოდი და შემდეგ კონკრეტულ ღილაკს საკუთარ კოდს უწერდი... წესით არაფერი არ უნდა შეცვლილიყო... ნახე რომელიმე ვიდეო და გაიგებ როგორ კეთდება...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

debugging-ის დროს არ მიჩვენებს ცვლადების მნიშვნელობებს c++-ზე C#-ზე მუშაობს,  ხო ის თავიდან რომ აყენებ ვისუალ სტუდიოს გეკითხება რისთვის იყენებო და მანდ ავირჩიე C# და მაგის მერე c++ კოდზე ასე შვება და c#-ში ყველაფერი რიგზეა და ისე არ შეიძლება რომ ორივე მუშაობდეს?

ec9255536c1a.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ვატორიზაცია გავლილი გაქვს?, ახალ ვერსიებში როგორ არის იცი ერთხელ თუ გაივლი ავტორიზაცია და აირჩევ რომელიმე ენას, შემდეგში როცა დააყენებ და ვატორიზაცია გაივლი ჯერ ეგრევე აყენებს იმ ენას რომელიც გეყენა

Share this post


Link to post
Share on other sites

BIG, აბა რამდენიმე ბიჯით წადი წინ და ნახე თუ გაჩნდება, ციკლში შედი და ერთი ციკლი ჩაატარე.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GHOST_FATHER,

კარგად ვერ გავიგე, ანუ ავირჩიე თავიდან კონფიგად რომ გეკითხევა  development-ზე c# და მაგის მერე არ აჩვენებს, მაგ კონფიგურაციის შეცვლა შეგიძლია შემდეგშიც, tools-->import and export settings და ნუ იქ აირჩევ რა. მე მერე შევცვალე დაყენების მერე, თავიდან c++ მქონდა არჩეული.

samuraisxmali,

ახლა შევცვალე ისევ კონფიგი მაგრამ მაშინ არც ციკლში შესვლის დროს არ აჩვენებდა, ისე აქაც კი უნდა ეჩვენებინა ცვლადები.

ანუ ახლა რა ხდება, ავირჩიე ისევ c++ კონფიგურაციაში და C++ კოდზეც მუშაობს და C#-ზეც, და პირიქით შემთხვევაში რატო არ მუშაობს არ ვიცი.

Share this post


Link to post
Share on other sites

მე მაქვს კითხვა თითქმის იგივე, როდესაც დებაგინგს ვუშვებ და ვოჩებით ვათვარიელებ მნიშნველობებს ყველაფერი რიგზეა, მაგრამ როდესაც ვოჩებში ჩავწერ ვთქვათ ა ვექტორს მხოლოდ ვექტორის სიგრძეს მიწერს და თუ არ ჩამოვშალე ელემენტების მნიშნველობებს არ მიწერს, ჩვეულებრივ მასივზე ყველაფერი რიგზეა, თუ შეიძლება რამენაირად რომ ვექტორის ელემენტებს ისევე მიწერდეს, როგორც ჩვეულებრივი მასივის, აი ნახეთ:

 

 

7a3f71bb2b1d.png


2010-ში ყველაფერი რიგზეა 2012-ში რა სჭირს?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ვისუალ სტუდიოში პითონს ვერ ვამატებ რომ კოდები დავწერო, რაღაც თულსი გადმოვწერე მაგრამ 2013 ვერსია გინდაოო ვიჟუალ სტუდიოსი 

Share this post


Link to post
Share on other sites

samuraisxmali,

 

სანამ აქ დავწერდი მანამდეც ეგ გადმოვწერე, ზუსტად მაგაზე მომთხოვა ვიჟუალ სტუდიოს 2013 ვერსაი მაგრამ ეხლა თავისუფლად ქნა რა ნაგლია :(

 

 

გაიხარე.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4b3ae780a281.png

 

ეს როგორ გავასწორო ხომ არ იცით

http://mobileworld.appamundi.com/blogs/petevickers/archive/2012/11/01/troubleshooting-windows-phone-8-emulator-problems.aspx

 

სანამ ამდენ ეტაპს გაივლი შეამოწმე Hyper-V. არ იყოს ამორთული Control Panle>Programs and Features>Turn windows features on or off ამ განყოფილებაშია ჩართვა გამორთვა თუ ზუსტად მახსოვს

Share this post


Link to post
Share on other sites

გამარჯობათ, თქვენი დახმარება მჭირდება. 6 კითხვა მაქვს დასაწერი შუალედურისთვის და c# ის აზრზე არ ვარ და ვინმე დამეხმარეთ რა. 

1) c# ვიზუალური დაპროგრამების ენის სამუშაო გარემოში PROPERTIES ფანჯრის კავშირი ფორმის ელემენტებთან, მათი თვისებების (TEXT, VISIBLE,font, location, size, backcolor, forecolor და სხვა) დანიშნულება. (button1 ის მაგალითზე)

2) სად ინახება პროგრამულად windows- ფორმაზე თქვენს მიერ მოთავსებული მართვის ელემენტები? რა ჰქვია ამ მეთოდს და რომელ ფაილს უკავშირდება?

3) string კლასის თვისებები და მეთოდები.

ეს თეორია და 3 იც პრაქტიკულია და თუ არ გეზარებათ ვინმემ გამიკეთეთ და არხივით მომეცით. არ დაიზაროთ რა. 

1)ააგეთ ფორმა (Form1) სახელით: მათემატიკა ლურჯი ფონით და წითელი სათაურით. არითმეტიკული ოპერაციები (labe11) ქვედა მარჯვენა კუთხეში ყვითელი ღილაკით დასასრული. (button1) მისთვის დაწერეთ ფორმის დახურვის კოდი.

2)ფორმაზე დაამატეთ ლაბელ-ველი ,,პირველი რიცხვი-მეორე რიცხვი=შედეგი" (label12). მის ქვეშ მოათავსეთ 2 ტექსტ-ბოქსი(textbox1, textbox2) მონაცემების შესატანად და ერთი ლაბელი (label13) შედეგის გამოსატანად

3)ფორმაზე დაამატეთ ღილაკი ,,ანგარიში" (button2) რომლის ამოქმედებითაც უნდა შესრულდეს არითმეტიკული ოპერაცია( x გამოკლება). დაწერეთ button2 ის შესაბამისი C# კოდი, გამართეთ პროგრამა და აამუშავეთ აპლიკაცია.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ვიჟუალ სტუდიოს ლინკი დადეთ რა მუშა ვერსისა მაიქროსოფტის საიტზე რო შევდივარ და ვიწერ სხვა საიტიდან მაწერინებს და იქნებ დადოთ მუშა ვერსიის ლინკი, საიდანაც მაწერინებს არმიხსნის რო ვუშვებ ინსტალს.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×